BEER TASTING CLUB LUMMEN
BIER EN GASTRONOMIE
We zijn een groep enthousiaste bierliefhebbers uit Lummen en omstreken die zijn passie voor bier graag deelt. Om onze kennis te verruimen, proeven we graag eens een nieuw, minder bekend biertje.
De rijke Belgische (en buitenlandse) biercultuur willen we in al zijn verscheidenheid promoten, vooral de combinatie van bier en gastronomie. Iedereen is welkom. De enige vereiste is een gezonde interesse in heerlijk bier!
BEER TASTING CLUB LUMMEN
BIER EN GASTRONOMIE
We zijn een groep enthousiaste bierliefhebbers uit Lummen en omstreken die zijn passie voor bier graag deelt. Om onze kennis te verruimen, proeven we graag eens een nieuw, minder bekend biertje.
De rijke Belgische (en buitenlandse) biercultuur willen we in al zijn verscheidenheid promoten, vooral de combinatie van bier en gastronomie. Iedereen is welkom. De enige vereiste is een gezonde interesse in heerlijk bier!
VAN BIER PROEVEN EN GENIETEN
Via onze bierclub maken leden kennis met alle aspecten eigen aan bier. We leren de verschillende bierstijlen te onderscheiden en van hun unieke smaken te genieten.
Op onze proefavonden serveren we een aantal bieren met gepaste hapjes. Daarbij geven we de nodige achtergrondinformatie over de smaak, bierstijl, brouwerij…
LID WORDEN
Lid worden is simpel. Voor amper € 10 ben je al lid van BTCL.
Hoe? Stort € 10 op BE15 7340 4718 2930 en vermeld je e-mailadres in de mededeling.
Dan ben je lid van 01/01/2024 tot en met 31/12/2024.
Je geniet dan ook van € 3,- korting bij iedere bierproefavond.
Wil je ook meteen lid worden van Zythos?
Stort dan € 30 (of € 40 voor leden in het buitenland) in plaats van € 10 op bovenstaand rekeningnummer. Dan ontvang je onder andere 4 keer per jaar De Zytholoog in je brievenbus.
Heb je nog vragen? Mail ons en wij nemen graag contact met je op.
LID WORDEN
Lid worden is simpel. Voor amper € 10 ben je al lid van BTCL.
Hoe? Stort € 10 op BE15 7340 4718 2930 en vermeld je e-mailadres in de mededeling.
Dan ben je lid van 01/01/2024 tot en met 31/12/2024.
Je geniet dan ook van € 3,- korting bij iedere bierproefavond.
Wil je ook meteen lid worden van Zythos?
Stort dan € 30 (of € 40 voor leden in het buitenland) in plaats van € 10 op bovenstaand rekeningnummer. Dan ontvang je onder andere 4 keer per jaar De Zytholoog in je brievenbus.
Heb je nog vragen? Mail ons en wij nemen graag contact met je op.
ACTIVITEITEN
We kenden een succesvol startevent op 7 juni 2019 en sindsdien kunnen de proefavonden steeds rekenen op een enthousiast onthaal. Op het blog kan je een overzicht vinden van enkele voorbije bierproefavonden.
Onderstaande data voor bierproefavonden kan je alvast noteren. Deze vinden plaats in de gildezaal van Schalbroek, telkens op vrijdagavond om 20u00.
Schrijf je tijdig in en vermeld datum van de proefavond en aantal personen.
ACTIVITEITEN
We kenden een succesvol startevent op 7 juni 2019 en sindsdien kunnen de proefavonden steeds rekenen op een enthousiast onthaal. Op het blog kan je een overzicht vinden van enkele voorbije bierproefavonden.
Onderstaande data voor bierproefavonden kan je alvast noteren. Deze vinden plaats in de gildezaal van Schalbroek, telkens op vrijdagavond om 20u00.
Schrijf je tijdig in. Vermeld datum en aantal personen.
Kom genieten van de smaakvolle combinatie van hartige kazen en ambachtelijke bieren! Op vrijdag 6 december om 20u ben je welkom op de proefavond met als thema: “Kaas en bier”. Je zal zes nieuwe of minder bekende bieren kunnen proeven telkens met een stukje aangepaste kaas erbij.
De inschrijving iets meer dan normaal: €22 per persoon voor leden en hun partner of €25 per persoon voor niet-leden of €15 voor de Bobs. Je kan je inschrijven via e-mail tot en met zondag 1 december. Je inschrijving is compleet na overschrijving van bovenvermeld bedrag op BE15 7340 4718 2930.
Vrijdag 31 januari staat de eerste bierproefavond van 2025. Meer informatie volgt nog.
Vrijdag 21 maart staat de volgende bierproefavond van 2025 gepland. Meer informatie volgt nog.
Presentaties en recepten
Hieronder kan je een overzicht vinden van de presentaties van voorbije proefavonden en de recepten van de hapjes. Ideaal voor als je thuis nog eens een biertje opnieuw wil proeven of zelf eens aan de slag wil in de keuken!
Presentaties en recepten
Hieronder kan je een overzicht vinden van de presentaties van voorbije proefavonden en de recepten van de hapjes. Ideaal voor als je thuis nog eens een biertje opnieuw wil proeven of zelf eens aan de slag wil in de keuken!
Trick or Treat (18 oktober 2024): Presentatie en recepten
Casimir – 30 jaar bierervaring (6 september 2024): Presentatie en recepten
Vijf (17 mei 2024): Presentatie en recepten
Lente in het glas (15 maart 2024): Presentatie en recepten
Winterbieren (2 februari 2024): Presentatie en recepten
Brut bieren (8 december 2023): Presentatie en recepten
Welk beroep heeft het beste bier? (27 oktober 2023): Presentatie en recepten
Van waar komt het zuurtje in m’n bier? (1 september 2023): Presentatie en recepten
Bierproefwandeling (9 juli 2023): Bierkaart
Kermis/Koers (26 mei 2023): Presentatie en recepten
België – Nederland (24 maart 2023): Presentatie
Bieren met een vleugje romantiek (10 februari 2023): Presentatie en recept
Tripelavond (9 december 2022): Presentatie en recepten
Whiskybieren (28 oktober 2022): Presentatie en recepten
Bieren met scheld- of spotnaam (2 september 2022): Presentatie en recepten
Welke heilige heeft het beste bier? (3 juni 2022): Presentatie
Wat zit er in mijn bier? (1 april 2022): Presentatie
Zeebieren (22 oktober 2021): Presentatie
Wielerbieren (24 september 2021): Presentatie
Saisonbieren (13 augustus 2021): Presentatie
Bierproefwandeling (11 juli 2021): Bierkaart
Trick or Treat (18 oktober 2024): Presentatie en recepten
Casimir – 30 jaar bierervaring (6 september 2024): Presentatie en recepten
Vijf (17 mei 2024): Presentatie en recepten
Lente in het glas (15 maart 2024): Presentatie en recepten
Winterbieren (2 februari 2024): Presentatie en recepten
Brut bieren (8 december 2023): Presentatie en recepten
Welk beroep heeft het beste bier? (27 oktober 2023): Presentatie en recepten
Van waar komt het zuurtje in m’n bier? (1 september 2023): Presentatie en recepten
Bierproefwandeling (9 juli 2023): Bierkaart
Kermis/Koers (26 mei 2023): Presentatie en recepten
België – Nederland (24 maart 2023): Presentatie
Bieren met een vleugje romantiek (10 februari 2023): Presentatie en recept
Tripelavond (9 december 2022): Presentatie en recepten
Whiskybieren (28 oktober 2022): Presentatie en recepten
Bieren met scheld- of spotnaam (2 september 2022): Presentatie en recepten
Welke heilige heeft het beste bier? (3 juni 2022): Presentatie
Wat zit er in mijn bier? (1 april 2022): Presentatie
Zeebieren (22 oktober 2021): Presentatie
Wielerbieren (24 september 2021): Presentatie
Saisonbieren (13 augustus 2021): Presentatie
Bierproefwandeling (11 juli 2021): Bierkaart
CONTACT
Inschrijven voor een proefavond?
Andere vragen?
Gebruik onderstaand contactformulier.
Of contacteer de voorzitter of het ledenbeheer.
CONTACT
Inschrijven voor een proefavond?
Andere vragen?
Gebruik onderstaand contactformulier.
Of contacteer de voorzitter of het ledenbeheer.
Voorzitter
Marcel Stockmans
Tel: 0476 29 41 23
Email: marcelstockmans@hotmail.com
Ledenbeheer
Wouter Vanesch
Tel: 0477 77 64 52
Email: beerclub@schalbroek.be
Voorzitter
Marcel Stockmans
Tel: 0476 29 41 23
Email: marcelstockmans@hotmail.com
Ledenbeheer
Wouter Vanesch
Tel: 0477 77 64 52
Email: beerclub@schalbroek.be